TASC (Troisième Age Social Club) een orkest bestaande uit 9 muzikanten, ontstaan uit LeJazz Zomercursus van Stichting European Jazz Movement, bedoeld voor enthousiaste 50+ amateur musici.

Bassist Bas Cooymans, initiatiefnemer en muzikaal leider, heeft speciaal voor deze bezetting een bijzonder repertoire geschreven. De muziek omvat diverse stijlen waaronder jazz, klassiek en pop.

De stukken zijn divers qua stijl zoals het funky Gimme Some More, het spaans getinte Comfy Chair en het onvervalste Reggae stuk Doe Maar, evenals bijvoorbeeld het jazzy Porch Pirate.

-18 juni was een mooie mijlpaal voor TASC met een optreden in Cinecitta Tilburg en aansluitend een jamsession met diverse deelnemers uit heel Nederland! Met dank aan Cinecitta voor het gebruik van Ruimte X voor onze repetities en tevens dank aan ArtFact voor de bijdrage in het kader van Bijzondere Kunstprojecten. Er staan dit jaar nog 3 optredens op het programma:

 

1.Tilburg: vrijdag 1 sept in de tuin van Kim’s Kroeg 20.00 – 22.00 uur

2. Beek&Donk: zondag 3 sept De Muziektuin 13.00 – 14.00 uur

3. Den Bosch:  vrijdag 29 sept StationZuid 20.00 uur dubbelconcert met Omar Avitar Tribute  

  TASC repetities in Ruimte X van Cinecitta Tilburg

  TASC in het Atrium van Cinecitta Tilburg

 

TASC (Troisième Age Social Club) een leerorkest bestaande uit 9 muzikanten, ontstaan uit LeJazz Zomercursus (voorheen Brabantse Jazz Zomercursus) van Stichting European Jazz Movement, bedoeld voor fanatieke 50+ers die het improviseren niet uit de weg gaan!

Bassist Bas Cooymans, initiatiefnemer en muzikaal leider, heeft speciaal voor deze bezetting een bijzonder repertoire geschreven.

De muziek omvat diverse stijlen en is eclectisch te noemen.

De stukken hebben karakteristieke titels zoals: Nefarious Plans, Something Different, Shenanigans,
Porch Pirate en … opgedragen aan Tilburger Henny Vrienten: Ja Doe Maar.

TASC had 6 december 2022 een ‘live stream’ optreden bij ROC Tilburg.

Vrijdag 24 maart 20.00 uur het eerste echte live optreden in Kim’s Kroeg in Tilburg!

Contact

Heb je een vraag?

Gebruik onderstaand formulier,
of bel: 06 49 111 031

    Naam*
    Je e-mailadres*
    Wil graag iets weten over: